روش های اصولی برای شست و شو مبلمان
روش های اصولی برای شست و شو مبلمان
مبلمان منزل همانند تمام وسیله های منزل بعد از مدتی استفاده ، احتیاج به شسشت و شو دارد و لازم است که گرد و خاکی که روی مبل ها نشسته یا خرده مواد غذایی یا لکه هایی که روی مبل قرار دارد، تمیز و شسته شوند. همچنین مبلمان استیل و سلطنتی معمولا از جمله مبلمانی هستند که ظاهری شکیل و فاخر دارند و در ساخت آنها از چوبهای مرغوب و پارچههای گران قیمت استفاده میشود. همین موضوع هم دلیلی بر اهمیت نحوه تمیز کردن مبل استیل است
شست و شوی مبل اصول و قواعد خاص خودش را دارد و بهتر است که هر مبلی را باتوجه به نوع پارچه و چوبی که استفاده شده ، از مواد شوینده صنعتی یا طبیعی استفاده کنیم و تمیز کردن این نوع از مبلمان بدون برخورداری از اطلاعات لازم میتواند آسیبهای جدیای را به همراه داشته باشد. به خصوص با توجه به حساسیت بالای رنگهای به کار گرفته شده و مواد تثبیت کننده در چوب این مبلمان که به طور معمول اپوکسی، پلی استر و در برخی دیگر از مدلها ورق طلا و سایر پوشانندهای تزئینی و زینتی است به همین منطور لازم است از حلال های پاک کننده و موادی استفاده شود که به مبل آسیبی نرسد،
زیر تشک یا پشت مبلمان بسیاری از برندهای معتبر یک برچسب از نحوه تمیز کردن و شستشوی پارچه مبلی وجود دارد که علائم اختصاری در آن مشخص شده است و معناهای آنها به شرح زیر است:
:W این علامت نشان میدهد که شما برای تمیز کردن مبل باید تنها از محصولات تمیز کننده بر پایه آب استفاده کنید.
:S این علامت نشان دهنده این است که شما برای تمیز کردن مبل پارچه ای تنها مجاز به استفاده از پاک کنندههای بدون آب و خشک هستید.
SW یا : WS این علامت یعنی میتوانید برای تمیز کردن مبل از مواد تمیز کننده پایه آب و هم خشک استفاده کنید.
:O نشان دهنده این است که پارچه مبلی شما از مواد ارگانیک تهیه شده و برای تمیز کردن آن تنها باید از آب سرد استفاده کنید.
این علامت یعنی شما مجاز به استفاده از هیچ نوع شویندهای نیستید و تنها باید از جارو و برس استفاده کنید:X
در این مقاله مراحل تمیز کردن و شست و شوی مبل را توضیح خواهیم داد:
- نظافت سطحی مبل و جارو زدن: ابتدا به وسیله ی جارو برقی گرد و خاک و پرزهای روی سطح مبل را تمیز می کنیم و برای قسمت هایی که با جارو برقی تمیز نمی شود ، از برس های پرز گیر هم می توان استفاده کرد، تمام شیار های مبل و کوسن ها و تمام قسمت های مبل را جارو میزنیم
- برای تمیز کردن سطوح غیر پارچه ای و قسمت های چوبی دسته های مبل و پایه مبل همچنین منبت کاری های مبلمان کلاسیک و استیل از یک دستمال تمیز و مرطوب و نرم استفاده شود و محلول را به طور مستقیم روی سطح اسپری نکنید چون ممکن است باعث تغییر رنگ چوب شود و آسیب ببیند.
- برای تمیز کردن و شستشوی بخش پارچهای مبلمان خود میتوانید از محلولهای آماده و موجود در بازار و یا محلولهایی که بتوان به صورت خانگی تهیه و استفاده کرد استفاده نمایید. قبل از استفاده از شوینده بهتر است آن را روی سطحی که قابل دید نیست ،
تست کنید تا متوجه شوید که به بافت پارچه آسیب نزند.
- تمیز کردن مبل با استقاده از سرکه و آب
استفاده از این محلول یک روش کم هزینه و خانگی برای شست و شوی مبل می باشد،البته توجه داشته باشید برای شست و شوی مبل مخمل یا ساتن نیازی به آب نیست ، ایتدا می بایست مقداری سرکه را با آب مخلوط کرده و محلول را روی سطح مورد نطر اسپری کنید و بلافاصله با حوله کاغذی تمیز و نرم محلول را از روی سطح پاک کنید.
- تمیز کردن مبل با جوش شیرین:
این ترفند برای مبلمان هایی که خیلی کثیف نیستند و تنها کمی گردو غبار دارند،بهترین روش است، برای این کار میبایست مقداری جوش شیرین را روی سطح مبل بریزید و بعد از گذشت یک ساعت، با جاروبرقی جوش شیرین را از روی سطح مبل خود تمیز کنید. به همین سادگی.
جوش شیرین باعث میشود که مبلمان شما بوی تازگی پیدا کند. اگر قصد شستشوی کامل و تمیز کردن مبل را ندارید و تنها میخواهید مبلمان را کمی تروتازه کنید، روی آن پودر جوش شیرین بپاشید و بگذارید ۲۰ دقیقه بماند تا بوهای نامطلوب را جذب کند. در صورتی که میخواهید از این کار نتیجه بهتری بگیرید، بگذارید جوش شیرین، یک شب روی مبل بماند تا بوی نامطبوع پارچه مبل و کوسنها را برطرف کند.
- تمیز کردن مبل با بخار شوی:
برای این کار اب یا مواد شوینده را با هم مخلوط کرده و روی سطح مبل بریزید، سپس سر بخار شوی را روی سطح مبل توزیع کنید و اجازه دهید محلول مورد نظر در تمام قسمت های مبل پخش شود، سپس مکنده دستگاه را روشن کنید تا تمام محلول اضافی سطح مبل جمع شود.
- شستن مبل با شامپو فرش:
شست و شو با شامپو فرش بسیار آسان و ساده است، برای این کار بهتر است شامپو فرش را با آب مخلوط و رقیق کنید و محلول به دست آمده را روی سطح مبل پخش کنید و بعد از مدتی مابقی محلول را با جارو برقی یا بخارشو تمیز کنید.
نکات مهم بعد از پاک کردن مبل
- خشک کردن مبل: برای خشک کردن مبل نیازی نیست کار خاصی انجام دهید و اجازه دهید آرام آرام خشک شود، زیرا اگر در جریان هوا قرار دهید بازهم گردو غبار به خود جذب می کند.
- استفاده از مواد براق کننده: برای سطوح غیر پارچه ای ، مثلا سطوح فلزی یا چوبی ، بهتر است از روغن های مخصوص چوب و یا براق کننده فلزات استفاده کنید.
- استفاده از مواد تثبیت کننده: بعد از تمیز کردن مبل پارچه ای، استفاده از یک ماده تثبیتکننده به نگهداری رنگ و بافت پارچه مبل کمک زیادی میکند. این ماده را باید بعد از تميز كردن و شستن مبل پارچه ای به کار ببرید تا دوام پارچه بیشتر شود. مواد تثبیت کننده را از فروشگاههای معتبر تهیه کنید و ابتدا آنها را امتحان کنید.
در این مقاله با روشهای ساده ای برای شستشوی مبل در منزل آشنا شدید. فراموش نکنید که در ابتدای تمیز کردن و شستشوی مبل به جنس آن دقت کنید تا با به کارگیری مواد اشتباه به مبل آسیب نزنید.